Nieuwe studierichting Industriële Wetenschappen vanaf 1 september.

Nieuwe studierichting Industriële Wetenschappen vanaf 1 september.

Het Sint-Catharinacollege en het Technisch Instituut Sint-Jozef in Geraardsbergen gaan nauw samenwerken.
Vanaf 1 september bundelen beide scholen de krachten tot één school. Met vier campussen in de richting ASO, BSO en TSO wordt het voortaan het Sint-Catharinacollege.
De voorbije jaren werkten beide scholen al intensief samen. Door deze samenwerking worden ze de grootste secundaire school van Geraardsbergen, goed voor zo’n 1.250 leerlingen.

Samen bieden zij vanaf volgend schooljaar ook de richting Industriële Wetenschappen aan.

“Al twee jaar lang kent STEM een groot succes in de scholengemeenschap met meer dan 100 leerlingen in de eerste graad van onze ASO-scholen.
De oprichting van Industriële Wetenschappen in de tweede graad is dan ook een logisch vervolg van dit succesverhaal naast onze bestaande STEM-richtingen wetenschappen, techniek-wetenschappen, elektromechanica, ICT maar legt duidelijk meer het accent op technology en engineering dan de bestaande studierichtingen.
Daarnaast is Industriële Wetenschappen ook een doorstromingsrichting die een uitstekende basis vormt voor wie ingenieursstudies wil aanvatten.
Vanaf de start van het nieuwe schooljaar zullen de leerlingen een derde jaar Industriële Wetenschappen kunnen volgen in onze scholengemeenschap.
De lessen zullen plaatsvinden in het Sint-Catharinacollege campus Collegestraat (algemene vakken) en in campus Kleine Karmelietenstraat (technische vakken)”, laten directeurs Luc Dendooven en Filip Santens weten.