Elektromechanica (TEM)

In de derde graad Elektromechanica wordt door een algemene vorming de totale persoonlijkheid breed en algemeen gevormd, de specifieke vorming gebeurt via een theoretisch - technische vorming die sterk etenschappelijk is onderbouwd.

De jongere onderzoekt de kenmerken van materialen, componenten en uitvoeringstechnieken. Hij werkt product- en procesgericht met aandacht voor kwaliteitseisen, wetenschappelijke modellen en leert ontwerpen en voorbereiden met behulp van professionele software.
De beoogde kennis, vaardigheden en attitudes worden op een wetenschappelijke inzichtelijke wijze verworven. Het bestuderen van het concept en het voorbereiden en begeleiden van de uitvoering
krijgen de meeste aandacht, het uitvoeren van basisconstructies en installaties dient om concepten te evalueren.

De logische vooropleiding voor is de tweede graad Elektromechanica.

De leerling behaalt na het beëindigen van de derde graad industriële wetenschappen het diploma secundair onderwijs en heeft meerdere mogelijkheden om verder te studeren in bachelor- en master-opleidingen.
Naast de mogelijkheden om zijn studies verder te zetten heeft de leerling vaardigheden verworven die hem toelaten in ondernemingen polyvalente technologische taken op te nemen.

Lessenrooster 5TEM en 6TEM

Godsdienst2
Aardrijkskunde1
Geschiedenis1
Nederlands2
Frans2
Engels2
Lichamelijke Opvoeding2
Wiskunde4
Elektromechanische Processen20
TOTAAL34u